Bijna de helft van alle medewerkers zal mobiel zijn tegen het jaar 2022. Beveiligingsfunctionarissen, vaste camera’s en gesloten deuren kunnen deze werknemers die in toenemende mate niet op kantoor zijn, niet beschermen. Het garanderen van de veiligheid van het personeel van vandaag vereist een versterkt situatiebewustzijn en het vermogen om alle werknemers te kunnen lokaliseren en met hen te communiceren. Uit het oog betekent niet uit het hart. Organisaties moeten de zorgplicht opnieuw definiëren en stappen ondernemen om de veiligheid te garanderen van mensen die alleen werken.
Of een werknemer nu aan zijn of haar bureau zit te werken of een klant bezoekt in het buitenland, organisaties hebben een zorgplicht ten aanzien van hun veiligheid. Het ontvangen van instructies voorafgaand aan de reis, real-time informatie en betrouwbare tweezijdige communicatie kan helpen de reizende werknemers veilig te houden, hen helpen bij het voorkomen van onnodige risico’s en hen waarschuwen als zij in de buurt komen van potentieel gevaarlijke situaties.
IDC voorspelt dat 72% van de werknemers op een bepaalde manier mobiel zal zijn in het jaar 2020. Dit betekent dat wij personeelsleden hebben die kwetsbaarder zijn dan ooit voor risico’s betreffende wereldwijde reizen, beveiliging en veiligheidsrisico’s. Organisaties, managers en beveiligingsprofessionals moeten een “zorgplicht” handhaven om hun mensen veilig te houden. Hoe meer bronnen met locatiegegevens u kunt samenbrengen, hoe waarschijnlijker het is dat u de nauwkeurigheid voor het bepalen van “wie is waar?” kunt verbeteren. Deze gegevens kunt u vervolgens gebruiken voor het maken van werknemerslijsten voor het oproepen van personen, professionals of voor persoonlijke assistentie.
Mobiele telefoons zijn een reddingslijn voor werknemers die werken in geïsoleerde situaties zonder collega’s of toezicht. Het traceren van de locatie, geautomatiseerd inchecken en een gerichte SOS-knop kunnen de gevaren minimaliseren waaraan lone workers regelmatig zijn blootgesteld. Het is belangrijk dat werkgevers de technologie benutten om hun lone workers op elk moment snel te kunnen vinden en met hen te kunnen communiceren, ongeacht waar in de wereld zij zich bevinden.
Traditionele beveiligingstechnologie heeft geen gelijke snelheid gehouden met de evolutie van het vierwandige kantoor naar veelzijdige landschapsconcepten. Het integreren van toegangscontrolesystemen, draadloze toegangspunten, planningssystemen en systemen voor noodcommunicatie helpen bij het identificeren van wie er op de campus is, waar zij zijn, en maakt locatiegebaseerde meldingen en waarschuwingen mogelijk.
“Maak gebruik van Everbridge: dit team weet hoe het moet reageren op noodsituaties door weersomstandigheden, elektrische storingen en gewelddadige indringers en kan deze situaties snel beëindigen, dus vanuit een facilitair oogpunt is het ons doel om werknemers uit het gebouw te krijgen.”
Albert Patin, Daktronics